CIN/SIL anormallikleri için tedavi protokolü, en etkili hastalık yönetimini sağlamak için rafine edilmiştir. Örneğin, düşük dereceli lezyonların cerrahi olmayan yönetimi – örneğin gözlem – erken doğum ve servikal inkompetans gibi obstetrik riskleri en aza indirmek için gerekli görülmektedir. Bununla birlikte, yüksek dereceli hastalığın komplikasyonsuz tedavisi, hastalığın serviks kanserine ilerleme riskini en aza indirmek için esastır.

Endike olduğunda, lezyonun eksizyonu hassasiyetle gerçekleştirilmelidir. Lezyonun tamamen çıkarılması (örn. temiz numune eksizyon marjları) etkili CIN yönetimi için gereklidir, ancak etkilenmemiş servikal stromanın aşırı çıkarılması erken doğum ve gelecekteki gebeliklerde komplikasyon riskini artırabilir. UtahLoop elektrotları ayarlanabilir destekli sert bir tungsten tel sağlar. Yüksek düzeyde kontrol edilebilir eksizyon derinliği sağlamak için döngü esnemesi en aza indirilir ve etkili histopatolojiye katkıda bulunmak için numune sayısı en aza indirilir.

 

UtahLoop® elektrotlarına özel olarak, ayarlanabilir Safe-T-Gauge®, genellikle 8 mm civarında olmak üzere istenen maksimum eksizyon derinliğine ayarlanır. Bu, derinlik kontrolü için mükemmel bir referans sağlar ve hastanın işlem sırasında hareket etmesi durumunda sağlıklı servikal dokunun aşırı eksizyonunu önler.

Bazı hastalarda endoservikal tutulum mevcuttur ve geleneksel çift döngü eksizyon veya “top-hat” prosedürleri uygulanır. Endoservikal tutulum olduğunda ve ekzoservikal bileşen kabaca simetrik olduğunda ve serviks oldukça yuvarlak olduğunda, C-LETZ Konizasyon Elektrodu tek bir örnekle lezyonun tamamen çıkarılmasını sağlamak için mükemmel bir araçtır. Rotasyonel bir teknik kullanılır, yani eksize edilen numune kare yerine yuvarlaktır. Ayrıca, elektrot gövdesinin özel konturlu şekli eksizyon derinliğinde tutarlılığın sağlanmasına yardımcı olur ve tel konfigürasyonu eksizyon marjini tutulumunu en aza indirir, ancak sağlıklı dokuyu korur. Referans:
Servikal intraepitelyal neoplazi tedavisi için C-LETZ konizasyon elektrodu ile minikonizasyon prosedürü: İsveç’te yapılan bir çalışma.

 

 

ÜRÜN TANIMI

UtahLoop® ve UtahBall® jinekoloji elektrotları, transformasyon bölgesinin loop eksizyonu sırasında çoğu elektrocerrahi ünitesiyle kullanılmak üzere steril, tek kullanımlık tek kullanımlık elektrotlardır. C-LETZ® elektrotları, servikal kanalda 360 derece döndürüldüğünde, CIN lezyonlarının öngörülen enfeksiyon modeline daha yakın bir şekilde uyan bir “koni” örneği çıkaran konturlu bir tel eleman kullanır.

ÖZELLİKLER

Loop elektrotlar, klinisyenin maksimum eksizyon derinliğini ayarlamasına olanak tanıyan Safe-T-Gauge® özelliğine sahiptir.
Tüm loop ve iğne elektrotları yüksek kaliteli tungsten tel kullanır.
Tanımlama kolaylığı için renk kodludur.
Tek kullanımlık ve atılabilir, çapraz kontaminasyonu önler ve her prosedürde tutarlı performans sağlar.
Elektrotlar endüstri standardı 3/32″ şaft çapına sahiptir ve tüm elektrocerrahi sistemleriyle uyumludur.
Soğuk bıçak konizasyonuna kıyasla eş zamanlı hemostaz sağlar.

Mail listemize katılın.